MijnStem

Ook in 2023 had MijnStem het grootste bereik en het meeste aantal bezoekers van alle stemhulpen. Ruim 6,2 miljoen Nederlanders raadpleegden MijnStem zónder vertraging.

Vraag de brochure aan

Vragen? MijnStem
MijnStem

MijnStem in vogelvlucht

 • ijnstem-meest-gekozen

  Meest gekozen

 • slider rozeTekengebied 1

  Objectief en genuanceerd

 • privacy bureau roze iconTekengebied 1

  100% veilig & stabiel

MijnStem

MijnStem is een initiatief van

Citisens MijnStem

MijnStem werkt samen met

DPG media MijnStem
AD samenwerking met MijnStem
Nu.nl MijnStem
ADR-Nieuwsmedia MijnStem

MijnStem is gebaseerd op

Groot bereik NL MijnStem

83 stellingenavonden met 761 verschillende partijen

174 stemhulpen bij 7 verkiezingen

Het formuleren van in totaal 3658 stellingen

MijnStem stemhulp

Een stemhulp is niet meer weg te denken bij verkiezingen. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam blijkt dat ongeveer 40% van de kiezers een stemhulp raadpleegt. Dat de stemhulp onverminderd populair blijft, blijkt uit recent onderzoek van Citisens onder ruim 4.000 Nederlanders (maart 2021). De stemhulp staat met stip op nummer 1 als middel om voor te bereiden op komende verkiezingen.

Voor de verkiezingen vormt de inzet van een stemhulp dus een onmisbaar campagnemiddel met bewezen effectiviteit. De vraag is dan ook niet meer of je een stemhulp moet inzetten, maar welke.

Bij de keuze om een goede stemhulp gaat het om een aantal zaken:
 • Hoe organiseer je maximaal bereik zodat zoveel mogelijk mensen de stemhulp kunnen vinden.

 • Wat is het technische ontwerp van een stemhulp, wat is de invloed van de makers om de uitkomst.

 • Wat zijn de criteria aan de stellingen. Wat is een goede stelling, en waarom, en hoe komen deze tot stand.

 • Wat is de technische performance op de avond voor de verkiezingen. Wat is het bewezen trackrecord dat de site er niet onbereikbaar is op de avond voor de verkiezingen.

MijnStem

Meer over MijnStem

BEREIK

MijnStem heeft het grootste bereik als het om verkiezingen gaat. En dankzij onze samenwerking met DPG Media (o.a. AD, Indebuurt.nl en NU.nl) is ons bereik in 2022 groter dan ooit. Zo zorgen we dat mensen altijd de stemhulp weten te vinden, of tegenkomen op bijvoorbeeld NU.nl wanneer zij niet actief op zoek zijn naar een stemhulp.

AD NU.nl DPG MijnStem

GOED STEMADVIES

De methodiek van een stemtest heeft effect op het advies dat eruit volgt. Eens/oneens/weet niet laat weinig ruimte voor nuance. Die biedt MijnStem wel door een slider te introduceren. Dit levert meer precieze resultaten op.

101-puntsslider MijnStem

STABIEL

We zorgen voor ruimschoots voldoende servercapaciteit zodat de stemhulp altijd online en zonder vertraging te raadplegen is. Onze applicatie is ontwikkeld door onze Vlaamse partner iVOX. In België zijn zij al meer dan 15 jaar actief als de grootste stemhulp en zijn er miljoenen gebruikers geweest zonder vertragingen door teveel bezoekers.

Ivox MijnStem

INWONERSCONSULTATIE VERKIEZINGSTHEMA’S

MijnStem is de enige aanbieder die ervoor zorgt dat de stemtest niet alleen de mening van de politiek meeneemt, maar ook expliciet ophaalt wat volgens inwoners de belangrijkste verkiezingsthema’s zijn. Dit doen wij door een online enquête locatiegericht onder de aandacht te brengen.

Enquete MijnStem

VEILIG

Wij laten de website 24 uur per dag scannen door Guardian360. Hierdoor waren wij als enige stemhulp bij alle afgelopen verkiezingen bestand tegen hackers en bleven we altijd online.

Guardian 360 MijnStem

LANGE TERMIJN BETROKKENHEID

Elke invuller vragen we om zijn of haar postcode. Ook vragen we of mensen hun mailadres willen achterlaten zodat ze betrokken kunnen blijven bij wat er speelt in hun gemeente. Dat vinden we belangrijk. Want dat elke stem telt, dat geldt ook na verkiezingstijd. Goed om te weten: het invullen van de postcode en het mailadres is niet verplicht.

Postcode invullers MijnStem

Vraag de brochure aan